Activiteiten in de buurt

07 maart

De derde edtitie van de crossduathlon op Ameland vindt plaats op 7 maart 2020. Deze run-bike-run-wedstrijd is een duursportevenement voor zowel wedstrijdatleten als recreanten. Tijdens de crossduathlon gaan de deelnemers het gevecht aan met de eilander elementen. Ze crossen over het parcours met onder andere bospaden, duinen, kwelders en het verraderlijke strand.

Kom voor een dag of weekend naar Ameland en beleef een prachtige crossduathlonwedstrijd voor alle leeftijden en niveaus.

07 maart t/m 08 maart

De 11e editie van MTB Ameland is op zaterdag 7 en zondag 8 maart en is hèt mountainbike-evenement in de uitdagende en ongerepte natuur van het Waddengebied. MTB Ameland biedt een programma voor alle leeftijden en niveaus. Kom voor een dag of weekeinde vol actie naar Ameland en beleef dit unieke mountainbike-avontuur tussen Oerd en vuurtoren.

21 maart t/m 22 maart

Tijdens de Vuurtorentrail is de tijd ondergeschikt in vergelijking met het lopen op asfalt, maar zwaarder door het parcours en de diversiteit aan ondergrond. De trail start in Hollum met de vuurtoren als baken voor alle afstanden. Er kan gekozen worden uit: 6 km (snuffeltrail), 12 km ('start to trail' voor beginners), 18 km, 35 km en de Ultratrail van 60 km. De Kids Trail wordt rondom de vuurtoren geoganiseerd.

27 maart t/m 29 maart

Klassiekerweekend Ameland is een weekend waarin klassieke auto’s die gebouwd zijn tussen 1945 en 1980 naar Ameland komen.

Op vrijdagavond worden alle deelnemers ontvangen door de organisatie en krijgt men informatie over de route, een leuke attentie en, niet te vergeten, het rallybord.

Op zaterdag wordt een oriëntatierit over het eiland gemaakt. Dit gebeurt in een ‘klassiek’ tempo, zodat men kan genieten van de prachtige omgeving. Natuurlijk is er ook tijd voor koffie, een heerlijke lunch en kan men meedoen aan een aantal speciale route activiteiten.

De rit eindigt om ongeveer 15:00 uur in Nes. De auto’s worden geparkeerd in het centrum van het dorp en zijn daar ongeveer tot 17:00 uur te bewonderen.